Vier Inbrekers op Heterdaad Aangehouden in Breskens

4 maanden geleden gepubliceerd

In Breskens zijn vier inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden. De eigenaar van de woning aan de 2e Zandstraat zag via een camera dat er meerdere personen in zijn huis rondliepen, spullen meenamen en vernielingen pleegden terwijl hij op zijn werk was.

Melding en Aanhouding

De eigenaar belde op maandag 25 maart 2024 rond 20.50 uur naar de meldkamer van de politie. Meerdere eenheden van de politie en Koninklijke Marechaussee spoedden zich naar de woning, terwijl één van de eenheden de aangever ophaalde van zijn werk.

Bij aankomst troffen ze in de directe omgeving een man en een vrouw aan met een tas. Kort daarna kwam er een auto aanrijden waar twee mannen uitstapten die elkaar bleken te kennen. Na het bekijken van de camerabeelden in de woning, werden alle vier de verdachten aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging en/of openlijk geweld.

De Verdachten

De verdachten zijn twee mannen en twee vrouwen: een 20-jarige Poolse man zonder bekende woon- of verblijfplaats in Nederland, een 23-jarige man uit Sas van Gent, een 18-jarige vrouw en een 21-jarige vrouw uit Terneuzen. Zij zijn naar het bureau gebracht en de recherche gaat de zaak verder onderzoeken.