Verkeerscontroles in Sluis voor blijvende aandacht ernstige ongelukken

Normal 2019 04 23 politieauto mercedes pm008
Afbeelding: Politie

De politie controleert momenteel samen met Veilig Verkeer Nederland op diverse locaties in Zeeland om blijvend aandacht te vragen voor ernstige verkeersongelukken. Zoals maandagavond in de gemeente Sluis.

De controle werd om 19.00 uur gestart op de Rijksweg in Eede, waar het verkeer met behulp van een lasergun werd gecontroleerd. Hierbij werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 134 kilometer per uur. De agenten vorderden twee rijbewijzen in.

Alcohol en drugs controle

Vervolgens werden tot middernacht op de Nieuwstraat in Sluis bijna dertig bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs gecontroleerd. Twee automobilisten bliezen een P/A indicatie, zij mochten verder rijden omdat zij zogenaamde ervaren bestuurders waren. Eén bestuurster blies een A indicatie en werd voor een ademanalyse mee naar het bureau genomen. De uitslag was 265 ug/l. Zij moest haar auto op de parkeerplaats achterlaten. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Aandacht voor verkeersveiligheid

De controlereeks wordt door de politie uitgevoerd met diverse instanties, zoals Provincie Zeeland en ROVZ. Zij willen gezamenlijk een actieve bijdrage leveren om het verkeer in Zeeland veiliger te maken.

Adverteren op SluisActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op SluisActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Sluis
23:26

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

63%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief