Politie Zeeuws-Vlaanderen zoekt getuige in zaak bankhelpdeskfraude

7 maanden geleden gepubliceerd

In Breskens is een 77-jarige vrouw slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De politie Zeeuws-Vlaanderen doet onderzoek naar de zaak en is dringend op zoek naar een specifieke getuige.

Fraude via telefoon

De vrouw werd op 22 september gebeld door een man die zich voordeed als een bankmedewerker. Hij beweerde dat er fraude gepleegd werd op haar rekening en vroeg haar om in te loggen op haar bankrekening. Vervolgens klikte de vrouw op een linkje waarna haar computer werd overgenomen.

Afgehaalde bankpassen

Na uren aan de lijn te zijn gehouden door de nep-bankmedewerker, werd de vrouw doorverbonden met een man die zich voordeed als politiemedewerker. Niet veel later verscheen er een onbekende man aan haar deur die de bankpassen van haar en haar man kwam ophalen. Na de ophaalactie werd de vrouw nogmaals gebeld door de nep-bankmedewerker die haar vroeg of ze sieraden in huis had. Toen het slachtoffer en haar man dit niet meer vertrouwden, verbraken ze de verbinding en namen contact op met de politie.

Camerabeelden

Inmiddels is gebleken dat er met de afgehaalde bankpassen vier aanzienlijke geldbedragen zijn gepind. Dit gebeurde bij een geldautomaat aan de Dorpsstraat 25 in Breskens. Uit camerabeelden blijkt dat de verdachte een donkere jas droeg met een capuchon met een rode en witte streep. Op de beelden is ook een man te zien die stond te wachten om te pinnen. Deze man, die in een grijze auto reed, is de getuige die de politie nu zoekt.

Oproep aan de getuige

De politie Zeeuws-Vlaanderen roept de man die op vrijdag 22 september omstreeks 17.45 uur bij de pinautomaat aan de Dorpsstraat 25 te Breskens stond te wachten, op om zich te melden. De politie benadrukt dat tips ook anoniem kunnen worden doorgegeven.