74 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in Oostburg

Normal vuurwerk
Afbeelding: Wikimedia

Onlangs kwam er informatie binnen bij de politie dat er mogelijk illegaal vuurwerk in het bezit zou zijn van een 38-jarige man uit Oostburg. Op dinsdagochtend 17 november deed de politie een inval in de woning en een loods van de man. Er werd 74 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.

De politie viel de woning van de man binnen nadat er overleg was gevoerd met de Officier van Justitie. Die gaf toestemming voor de doorzoeking van zijn woning en de loods.

In de woning werd niets aangetroffen dat te maken had met dit onderzoek. In de loods aan de Expeditieweg in Oostburg troffen agenten 74 kilo illegaal vuurwerk aan. Een groot deel van dit vuurwerk betrof COBRA’s. Alle vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

De eigenaar van het vuurwerk, een man van 38 uit Oostburg, is aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en wordt daar gehoord.

Opslag illegaal vuurwerk? Levensgevaarlijk!

Weet u dat er bij u in de buurt illegaal vuurwerk opgeslagen ligt? Dat kan levensgevaarlijke situaties met zich meebrengen. De politie vraagt u dan ook om dergelijke informatie met hen te delen. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844), via What’s App (06-12207006), maar ook via Meld Misdaad Anoniem, de organisatie waar u gegarandeerd anoniem uw tips kunt doorgeven. Hun telefoonnummer is 0800-7000, maar u kunt ook via de website bij hen terecht: www.meldmisdaadanoniem.nl.

Adverteren op SluisActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op SluisActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Sluis
00:57

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

63%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief