Verdachte situatie leidt tot aanhouding in Groede

Normal 2019 04 23 politieauto mercedes pm007
Afbeelding: Politie

Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag een personenauto (zonder verlichting) wegrijden van een parkeerplaats aan de Zeeweg in Groede. Dat was, zeker omstreeks 03.30 uur, verdacht, daarom besloten zij de auto aan de kant te gaan zetten voor een controle.

De politiemensen zagen dat de automobilist even verderop zelf al een parkeerplaats opzocht. Ook zagen ze dat de bestuurder van plaats wisselde en op de bijrijdersstoel ging zitten. In de auto zat niemand anders. Bij aanspreken van de bestuurder ontkende deze dat hij had gereden.

De man, een 21-jarige inwoner van Sluis, weigerde op straat mee te werken aan een blaastest en hij is aangehouden. Op het politiebureau wilde hij wel blazen op het ademanalyseapparaat. Hieruit bleek dat hij 175 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Hiervoor wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Ook kreeg de man nog drie bekeuringen; één voor het rijden zonder verlichting, één voor het weigeren van de blaastest op straat en één voor het rijden zonder rijbewijs, want dat bleek hij niet te hebben.

 

Adverteren op SluisActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op SluisActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Sluis
02:47

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

63%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief